Oude kleding is nieuwe stof …tot nadenken

Circuwear by Outfit

Gaan voor Circulair ondernemen

‘Circuwear by Outfit’ staat voor het recyclen van bedrijfskleding.

Outfit company wear neemt uw afgedragen bedrijfskleding retour, zorgt ervoor dat de kleding wordt gerecycled en wordt verwerkt tot grondstoffen voor andere producten. Afhankelijk van de stofkwaliteit is het zelfs mogelijk om kleding te recyclen tot nieuwe stoffen, waar vervolgens opnieuw kleding van wordt gemaakt. Op die manier maken we bedrijfskleding duurzaam voor alle bedrijven en organisaties die circulair willen ondernemen.

Overstappen naar circulaire bedrijfskleding?

Wij geven graag meer informatie over duurzame bedrijfskleding en hoe uw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met MVO ondernemen. En waarom ook niet? Elke kilo telt en de extra kosten zijn minimaal.

Oude kleding is nieuwe stof
tot nadenken

Wist u dat er alleen al in Nederland jaarlijks zo’n 160 miljoen kilo textiel in de verbrandingsovens verdwijnt en dat de textielproductie één van meest vervuilende industrieën wereldwijd is? Katoenteelt gebruikt bijvoorbeeld veel land en water. Bovendien worden er tijdens de productie veel chemische hulpmiddelen gebruikt, die schadelijk zijn voor het milieu en de katoenplukkers. Ook het verven van textiel is erg belastend voor onze aardbol. Maar liefst 25% van de watervervuiling wordt veroorzaakt door het verven van textiel. Gemiddeld wordt er zo’n 100 liter water verbruikt voor 1 kilo textiel. Het is daarom van groot belang dat wij als producent kijken naar de hele productieketen. Wie zijn onze fabrikanten, hoe zijn de werkomstandigheden en waar kopen zij de stoffen in?

Hoe werkt het?

Voor de recycling heeft Outfit afspraken gemaakt met diverse partners in de keten om de kleding een nieuwe bestemming te geven. Als u bedrijfskleding bij ons aanschaft kunnen wij een kledingcontainer meeleveren voor uw afgedragen bedrijfskleding. Wij zorgen ervoor dat de kleding periodiek wordt opgehaald, gerecycled en hergebruikt.

Iedereen mag het weten

Het Circuwear label op de bedrijfskleding zorgt ervoor dat ook uw relaties en medewerkers in één oogopslag kunnen zien dat u duurzaam ondernemen serieus neemt en uit wilt dragen.

Circuwear in het nieuws

Artikel over Circuwear by Outfit verschenen in het Algemeen Dagblad op 15 oktober 2016.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

De circulaire economie in 3 minuten.

Duurzame bedrijfskleding op maat
Contact met Outfit

Outfit company wear
Weide 28, 4206 CJ  Gorinchem
T: 0183 – 634 377
E: info@outfit.nl
Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 08:30 – 17:00
Vrijdag: 08:30 – 15:00

Accreditaties

Fashion Award
Outfit company wear is finalist van de Corporate Fashion Award 2018.
Lees hier meer […]

Onderneming van het jaar
Outfit is winnaar geworden van de “Onderneming van het jaar 2017” in de categorie duurzaamheid. Lees hier meer […]