Duurzame bedrijfskleding

Duurzame bedrijfskleding2024-02-06T10:16:15+01:00

Op zoek naar een partner voor duurzame bedrijfskleding op maat? Dan ben je bij Outfit company wear aan het juiste adres! Wij zijn namelijk al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in duurzame bedrijfskleding. Of het nu gaat om werkkleding, sportkleding of promotiekleding… Wij maken kleding die duurzaam is én lekker zit! Naast het realiseren van duurzame bedrijfskleding, bieden wij ook ondersteuning bij alle randzaken. Dit doen we aan de hand van ons full-service concept.

Interesse in duurzame bedrijfskleding voor jouw onderneming? Neem gerust contact met ons op!

Contactgegevens

Outfit company wear
Weide 28, 4206 CJ  Gorinchem
T: 0183-634 377
E: info@outfit.nl
Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 15:00

Outfit company wear

Duurzame bedrijfskleding maken die écht past. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk. Bedrijfskleding moet passen bij de identiteit van het bedrijf, geschikt zijn voor de toepassing en bedrijfskleding moet natuurlijk vooral lekker zitten. Centraal daarin staat ons full-service concept, oftewel ontzorging op maat.

Van bedrijfskleding naar corporate fashion

In de huidige competitieve markt is het belangrijk om je als bedrijf te onderscheiden. Door veel organisaties wordt er dan ook geïnvesteerd in de corporate identity. Vaak blijven er echter nog kansen liggen op het gebied van bedrijfskleding. Terwijl je hiermee een verschil kan maken. Zo kan onderscheidende werk- of promotiekleding zich zelfs terugbetalen. Daarover vertellen we je graag meer. Ontdek 7 redenen waarom onderscheidende bedrijfskleding zich terugbetaalt.

Voordelen van duurzame bedrijfskleding

Er komen veel voordelen kijken bij duurzame bedrijfskleding. Zowel voor jouw bedrijf, het milieu als voor het personeel. We delen graag de 3 grootste voordelen:

  • Goed voor het milieu > We recyclen bedrijfskleding indien mogelijk en zorgen zo voor een circulair proces.
  • Goed voor het imago van het bedrijf > Duurzaam ondernemen wordt onder consumenten en bedrijven steeds populairder. Het wordt een groeiend onderdeel van de maatschappij en het zet jouw bedrijf in een positief daglicht.
  • Goede kwaliteit > De kwaliteit van duurzame bedrijfskleding is een stuk beter, hierdoor gaat deze langer mee dan andere kleding.

Veelgestelde vragen over duurzame bedrijfskleding

Is duurzame bedrijfskleding beter voor mens en milieu?2022-11-22T13:57:42+01:00

Het inzetten van duurzame bedrijfskleding is beter voor mens en milieu! Wist je bijvoorbeeld dat het maken van een nieuwe spijkerbroek zo’n 8.000 liter water kost? Met duurzame bedrijfskleding maak je als bedrijf een groot verschil!

Wat betekent duurzame bedrijfskleding voor de kwaliteit van de kleding? 2022-11-22T13:56:59+01:00

Er worden geen concessies gedaan met betrekking tot de kwaliteit. Daar kun je bij Outfit Company Wear op vertrouwen!

Draagt duurzame bedrijfskleding bij aan MVO?2022-11-22T13:56:13+01:00

Duurzame bedrijfskleding en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaan hand in hand samen. Laat je medewerkers en partners zien dat je bijdraagt aan duurzaam ondernemen!

Wij geven graag meer informatie over duurzame bedrijfskleding en hoe jouw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met MVO ondernemen. En waarom ook niet? Elke kilo telt en de extra kosten zijn minimaal.

Wat is duurzame bedrijfskleding?2022-11-22T13:55:26+01:00

Duurzame bedrijfskleding is kleding die ‘gemaakt’ is zonder dat mens en milieu hier schade aan ondervindt. Wist je dat het maken van kleding een ontzettend vervuilende industrie is? Door duurzame bedrijfskleding in te zetten beperken we de schade aan mens en milieu!

Duurzame bedrijfskleding
Unieke bedrijfskleding

We begrijpen dat bedrijfskleding enorm belangrijk is voor de corporate identity van een bedrijf. Daarom gaan we altijd in gesprek en praten we uitgebreid over jouw bedrijf. Hierdoor kunnen we een unieke kledinglijn realiseren die aansluit bij de kernwaarden en deze uitstraalt. Ook het bedrijfslogo is bij ons in goede handen. Outfit heeft een eigen atelier met ervaren specialisten die maar één drive hebben: een geweldig product afleveren.

Duurzame bedrijfskleding en circulair ondernemen

Circulair ondernemen is een vorm van milieubewust ondernemen. De samenwerking van verschillende bedrijven en organisaties in een (productie)keten is hiervoor noodzakelijk. Op deze manier kunnen we namelijk zo veel mogelijk producten en materialen hergebruiken. 

Eerlijke fabricage van kleding

Eerlijke fabricage vinden we zeer belangrijk als gaat om duurzame bedrijfskleding. Zo werken we enkel samen met partijen waarvan wij zeker zijn dat hun fabricage eerlijk en duurzaam is. In onze kleding zit een Circuwear-label welke aangeeft dat de kleding gerecycled en eerlijk geproduceerd is. Dit zorgt ervoor dat ook relaties en medewerkers in één oogopslag kunnen zien dat je duurzaam ondernemen serieus neemt en uit wilt dragen.

Biologische bedrijfskleding

Wist je dat voor de productie van één kilo katoen, ongeveer 20.000 liter water nodig is? Wij van Outfit company wear vinden dat dit beter kan. Daarnaast worden er ook veel chemische stoffen gebruikt om bepaalde kledingstukken te produceren. En wat dacht je van het dierenleed? Onnodig! Duurzame/biologische werkkleding wordt op speciale wijze geproduceerd zodat het proces minder water verbruikt én beter is voor mens en dier.

Veel kleding uit de collectie van Outfit company wear is gemaakt van ‘organic cotton’ wat inhoud dat het voldoet aan de richtlijnen die de biologische bedrijfskleding stelt. Een van deze labels is het Global Organic Textile Standard (GOTS). Het GOTS-label geeft aan dat er strenge eisen zijn gesteld aan de productie van de kleding. In één oogopslag weet de koper dus of de kleding wel of niet duurzaam is.

Recyclen van werkkleding

Als je bij Outfit company wear kiest voor het recyclen van bedrijfskleding, noemen we dit Circuwear. Wanneer jouw personeel al werkkleding draagt, kunnen we die innemen en afhankelijk van de huidige staat, volledig recyclen tot nieuwe duurzame bedrijfskleding of andere producten. Op deze manier kunnen we de bedrijfskleding verduurzamen voor bedrijven die circulair willen ondernemen. Ook zal dit in het label van de kleding komen te staan. Lees meer over Circuwear.

Duurzame bedrijfskleding laten ontwerpen

Kies je voor duurzame bedrijfskleding, dan zijn er veel opties. Kleuren, design, stoffen, weerbestendigheid etc. Graag praten wij samen over jouw bedrijf en de werkzaamheden die uitgevoerd worden. Op deze manier kunnen we samen bepalen welke kleding het bedrijf perfect representeert én geschikt is voor de werkzaamheden. De nieuwe duurzame bedrijfskleding is namelijk een fysiek visitekaartje van jouw bedrijf. Het is daarom van belang dat deze de juiste kwaliteiten representeert.

Het proces voor een duurzame kledinglijn

Kies je ervoor om duurzame bedrijfskleding te laten ontwerpen door Outfit? Dan starten we altijd met een meeting met onze designers en ontwerpers. Hierin kun je al je wensen aangeven. Onze professionals kijken hier kritisch naar en delen hun ervaringen en adviezen en laten wellicht wat eerste schetsen zien. Het is natuurlijk wel zo leuk als jullie als bedrijf zelf een bijdrage leveren in het ontwerpen van de kledinglijn. Dit maakt de duurzame bedrijfskleding nog unieker en persoonlijker. Voor custom made kleding werken wij nauw samen met geselecteerde fabrikanten in het Verre Oosten en Europa, welke uiteraard allen duurzaam produceren.

Ontzorging van A tot Z

Bij Outfit company wear realiseren we niet alleen duurzame bedrijfskleding, maar bieden we ontzorging van A tot Z. Zo kunnen wij alle logistieke zaken regelen met ons kledingbeheersysteem: het bijhouden van de voorraad, orderpicken, verpakken, verzenden en het genereren van een managementrapportage. Ook wanneer er speciale wensen zijn omtrent de verpakking of verzending, zijn er genoeg mogelijkheden. Daarnaast kunnen wij de kleding centraal wassen. Wij zorgen ervoor dat de duurzame bedrijfskleding wordt opgehaald, gewassen en weer fris wordt teruggebracht.

Projecten waar we trots op zijn

Benieuwd naar voorbeelden van voorgaande projecten? Bekijk de cases van Amac, Beekse Bergen, Bouwcenter en Damen. Wij zijn erg trots dat deze door ons gerealiseerde bedrijfskleding dagelijks wordt gedragen. Goed om te benoemen is dat wij actief zijn voor bedrijven door heel Nederland. Van Zwolle, Utrecht, Nijmegen, Haarlem en Gorinchem tot Eindhoven, Den Haag, Arnhem en Amsterdam.

Maatwerk bedrijfskleding
Meeting bedrijfskleding
Duurzame bedrijfskleding

Contact over duurzame bedrijfskleding

Ben je enthousiast geworden over duurzame bedrijfskleding? Of heb je nog vragen over onze collectie of service? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook is het mogelijk om langs te komen in onze showroom. Hier kunnen wij passend en persoonlijk advies geven. Tevens kun je gelijk de kwaliteit van onze collecties ervaren. Maak gerust een afspraak om bij ons langs te komen. Vul onderstaand contactformulier in of bel ons direct via 0183 – 634 377.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ga naar de bovenkant