Kleding van gerecycled plastic

Kleding van gerecycled plastic2022-11-10T12:44:13+01:00

Kleding van gerecycled plastic geeft plastic afval een mooi tweede leven. Er wordt (gelukkig) steeds vaker gekozen voor duurzame kleding. Bij Outfit Company Wear vinden we het belangrijk dat we op een duurzame manier bedrijfskleding recyclen. De strijd tegen plastic afval gaan we hiermee samen aan!

Wil je graag meer informatie over duurzame bedrijfskleding? En wil je weten hoe jouw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen? Dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Duurzame bedrijfskleding en circulair ondernemen

Circulair ondernemen is een deel van milieubewust ondernemen. Het is hiervoor van belang dat bedrijven en organisaties in een productieketen samenwerken. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk materialen hergebruiken. Circuwear by Outfit zorgt ervoor dat jouw bedrijfskleding op een duurzame manier wordt geproduceerd. We nemen de huidige werkkleding van jouw personeel in en – afhankelijk van de huidige staat – recyclen we dit volledig tot duurzame bedrijfskleding. Op deze manier ondersteunen we jouw bedrijf met het circulair ondernemen.

Veelgestelde vragen over kleding van gerecycled plastic

Waarom zit er plastic in kleding?2022-11-10T12:31:13+01:00

Onder de schuilnamen als nylon, polyamide en polyester is plastic langzaam de kledingindustrie binnen geslopen. Check het label in jouw kleding maar eens.  De stoffen komen veel voor omdat de grondstof, olie, in vergelijking met andere grondstoffen goedkoop is.

Waarom moeten we kleding recyclen?2022-11-10T12:35:50+01:00

Heel veel kleding wordt té goedkoop geproduceerd en is vaak van slechte kwaliteit. Hierdoor wordt het na een aantal keer dragen alweer weggegooid. Dat zorgt voor erg veel afval. Door oude kleding te recyclen zorgen we samen voor minder CO2 uitstoot, omdat er dan geen nieuwe kleding gemaakt hoeft te worden.

Kan je gerecyclede kleding nog een keer recyclen?2022-11-10T12:38:25+01:00

In principe zijn de meeste plastics recyclebaar.  Ze kunnen na gebruik gesmolten worden en daarna gevormd tot een nieuw product. Sommige plastics kunnen echter nadat ze eenmaal een bepaalde vorm hebben gekregen, niet opnieuw worden gesmolten. Dit maakt sommige soorten dus niet recyclebaar.

Kleding van gerecycled plastic

Aanpak – Kleding van gerecycled plastic

Hoe bizar het ook klinkt, bijna iedereen heeft wel een kledingstuk dat (deels) gemaakt is van polyester. En dat is dus gewoon van plastic. Gerecycled plastic kan tegenwoordig in meerdere soorten stoffen worden omgezet. Je kunt dus echt jouw steentje bijdragen aan het milieu.

Wij maken het recyclen van jouw bedrijfskleding zo makkelijk mogelijk! We plaatsten een kledingcontainer voor de deur. Hier kun je jouw oude en afgedragen bedrijfskleding in deponeren. Daarna zorgen wij ervoor dat deze periodiek wordt opgehaald en geleegd. Outfit Company Wear heeft met verschillende partners in de keten afspraken gemaakt. Met behulp van deze bedrijven kunnen wij jouw oude bedrijfskleding een nieuwe bestemming geven.

Bepaal zelf hoe je met ons wilt samenwerken

Je kan zelf bepalen hoe onze samenwerking eruit gaat zien. Op het gebied van samenwerkingen hebben wij drie mogelijkheden:

  1. Full service
  2. Selected by Outfit
  3. Choose your own

Contact over kleding van gerecycled plastic

Voor vragen kun je altijd vrijblijvend contact opnemen. Wij geven graag meer informatie over duurzame bedrijfskleding en hoe jouw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met MVO. En waarom ook niet ? Elke kilo telt en de extra kosten zijn minimaal.

Oude kleding is nieuwe stof …tot nadenken

Ga naar de bovenkant