Argumenten voor duurzame bedrijfskleding

Argumenten voor duurzame bedrijfskleding2022-05-19T09:27:41+02:00

Op zoek naar argumenten voor duurzame bedrijfskleding? Dat is niet moeilijk voor Outfit Company Wear. Wij voeren namelijk al 25 jaar ons vak met enorm veel passie uit en weten precies waar wij het voor doen. Er zijn vele argumenten voor het kiezen voor duurzame bedrijfskleding en deze delen we graag met je.

Contactgegevens

Outfit company wear
Weide 28, 4206 CJ  Gorinchem
T: 0183-634 377
E: info@outfit.nl
Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 15:00

Outfit Company Wear

Duurzame bedrijfskleding maken die écht past. Dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk. Bedrijfskleding moet passen bij de identiteit van het bedrijf, geschikt zijn voor de toepassing en bedrijfskleding moet natuurlijk vooral lekker zitten. Centraal daarin staat ons full-service concept, oftewel ontzorging op maat.

Veel gestelde vragen over duurzame bedrijfskleding

Is duurzame bedrijfskleding beter voor mens en milieu?2022-11-22T13:57:42+01:00

Het inzetten van duurzame bedrijfskleding is beter voor mens en milieu! Wist je bijvoorbeeld dat het maken van een nieuwe spijkerbroek zo’n 8.000 liter water kost? Met duurzame bedrijfskleding maak je als bedrijf een groot verschil!

Wat betekent duurzame bedrijfskleding voor de kwaliteit van de kleding? 2022-11-22T13:56:59+01:00

Er worden geen concessies gedaan met betrekking tot de kwaliteit. Daar kun je bij Outfit Company Wear op vertrouwen!

Draagt duurzame bedrijfskleding bij aan MVO?2022-11-22T13:56:13+01:00

Duurzame bedrijfskleding en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaan hand in hand samen. Laat je medewerkers en partners zien dat je bijdraagt aan duurzaam ondernemen!

Wij geven graag meer informatie over duurzame bedrijfskleding en hoe jouw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met MVO ondernemen. En waarom ook niet? Elke kilo telt en de extra kosten zijn minimaal.

Wat is duurzame bedrijfskleding?2022-11-22T13:55:26+01:00

Duurzame bedrijfskleding is kleding die ‘gemaakt’ is zonder dat mens en milieu hier schade aan ondervindt. Wist je dat het maken van kleding een ontzettend vervuilende industrie is? Door duurzame bedrijfskleding in te zetten beperken we de schade aan mens en milieu!

Duurzame bedrijfskleding

Een positief effect op het milieu

De textielindustrie is een enorm belastende factor voor het milieu. Alleen al in Nederland verdwijnt er jaarlijks zo’n 160 miljoen kilo textiel in de verbrandingsoven. De textielproductie is één van de meest vervuilende industrieën wereldwijd. Daarom vinden wij recyclen noodzaak. De katoenteelt gebruikt enorm veel land en water. Daarbij wordt er tijdens de productie gebruik gemaakt van diverse chemische hulpmiddelen. Deze zijn schadelijk voor het milieu en natuurlijk de katoenplukkers die vaak is slechte omstandigheden werken.

De watervervuiling wordt voor maar liefst 25% veroorzaakt door het verven van textiel. Er is gemiddeld 100 liter water nodig voor 1 kilo textiel. Daarom vinden wij het bij Outfit Company Wear zo enorm belangrijk dat er wordt gekeken naar deze productieketen. Vragen als: wie zijn onze fabrikanten, hoe zijn de werkomstandigheden en waar kopen zij de stoffen in, zijn vragen die je als bedrijf aan jezelf moet stellen. Wanneer u voor duurzame bedrijfskleding kiest, draagt u bij aan een gezondere omgeving voor mensen, dieren een natuurlijk de natuur.

Argumenten voor duurzame bedrijfskleding

We hopen u nu genoeg argumenten gegeven te hebben om u te gaan verdiepen in duurzame bedrijfskleding. Bij Outfit Company Wear werken we met veel partijen samen om een duurzame recycling mogelijk te maken. Uw oude bedrijfskleding kan dan ook worden omgetoverd in gloednieuwe duurzame stoffen die gebruikt zullen worden voor uw nieuwe bedrijfskleding. We vertellen u graag meer over het recyclingproces.

Ziet u duurzame bedrijfskleding wel zitten?

Bent u anders gaan kijken naar de textielindustrie en bent u het eens met de argumenten voor duurzame bedrijfskleding? Dat vinden we heel fijn om te horen! Onze medewerkers kunnen u meer vertellen over de voordelen en het positieve effect op uw bedrijf. Wanneer u bedrijfskleding bij Outfit Company Wear aanschaft, wordt deze kleding voorzien van het Circuwear logo. Dit laat uw partners en personeel zien dat u duurzaam ondernemen serieus neemt. Dat precies wat u wil toch. Meer weten over Outfit Company Wear? Lees dan meer over ons. Mocht u op de hoogte gehouden willen worden van al onze activiteiten, dan kunt u ons volgen op LinkedIn. Hier delen we updates, informatie en projecten. Contact opnemen? Dat kan onderaan deze pagina!

Hopelijk tot snel bij Outfit Company Wear.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Outfit nieuws

Bescherm jezelf tegen de zon!

Wist je dat buitenwerkers per jaar blootgesteld worden aan een ongeveer drie keer hogere UV-straling dan mensen die binnen werken? Deze onzichtbare straling van de zon leidt niet alleen tot verbranding en huidveroudering, maar [...]

Circulaire bedrijfskleding

‘Circuwear by Outfit’ staat voor het recyclen van bedrijfskleding en het inzetten van duurzame stoffen. Outfit Company Wear neemt uw afgedragen bedrijfskleding retour en zorgt ervoor dat de kleding wordt gerecycled. […]

Oude kleding is nieuwe stof …tot nadenken

Ga naar de bovenkant