Wist je dat buitenwerkers per jaar blootgesteld worden aan een ongeveer drie keer hogere UV-straling dan mensen die binnen werken? Deze onzichtbare straling van de zon leidt niet alleen tot verbranding en huidveroudering, maar ook tot vijf keer meer kans op bepaalde soorten huidkanker. Bewustwording over de risico’s en het belang van beschermende middelen onder zowel werkgevers als werknemers is essentieel, en wordt sterk aangeraden door de arbodienst. Dat begint al bij het beschikbaar stellen van zonnebrandcrème, maar het aanbieden van comfortabele en persoonlijke zonbescherming hoort daar ook bij. Mooie, comfortabele kleding draagt bij aan een positieve kijk op UV-bescherming. Want je beschermen tegen de zon, dat zou toch net zo gewoon moeten zijn als het dragen van een veiligheidshelm?

UV-werende kleding: net zo effectief als zonnebrandcrème

Gewone werkkleding beschermt niet tot weinig tegen de zon. Daarvoor is zonwerende werkkleding met een Sun Protection Factor (SPF) nodig. Onze werkkleding met UV-protectie is extra ventilerend, hygiënisch, sneldrogend en zorgt ervoor dat je lichaamstemperatuur constant blijft. De stof is uitstekend te bedrukken, en daarmee te personaliseren naar jouw wensen.

Draag een cap als de zon schijnt

De arbodienst raadt werkgevers sterk aan om medewerkers hoofdbescherming te bieden op plekken waar bescherming tegen UV-straling nodig is. Dat kan uitstekend met een duurzame cap van biokatoen of gerecycled coolmaxpolyester. Custom made caps zijn al verkrijgbaar vanaf 300 stuks. Collectie caps borduren of bedrukken met je logo kan natuurlijk ook. Dat kan al vanaf 50 stuks.

Een lange werkbroek die toch cool is bij warm weer

Helly Hansen combineert design, comfort en temperatuurregulerende functies in hun BRZ-lijn. De lange werkbroeken bieden bescherming tegen de zon en dragen toch cool en comfortabel dankzij het ventilerende materiaal. De BRZ-lijn bestaat ook uit werkschoenen die ontwikkeld zijn voor warm weer. Ze zijn vochtregulerend en ademend.