Bio katoen. Wat is dat nou eigenlijk?

Katoen blijft nog steeds de meest gebruikte grondstof voor kleding. Dat is natuurlijk niet voor niets want katoen heeft hele goede eigenschappen. Het probleem is dat conventioneel katoen één van de meest vervuilende gewassen is ter wereld is, doordat er veel gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt bij de productie.  Daarnaast is er ook nog heel veel water nodig voor de groei van katoenplanten en dat veroorzaakt weer veel bodemverontreiniging.

Biologisch katoen daarentegen, is een natuurlijke niet genetisch gemodificeerde vezel, die veel minder water vereist dan conventioneel katoen. Bovendien wordt biologisch katoen verbouwd zonder gebruik van chemicaliën! Dat is niet alleen veel gezonder voor de bodem maar ook voor de mensen die de katoen plukken. Biologisch katoen is duurder maar kwalitatief ook beter. Door het ontbreken van chemicaliën blijft de katoen namelijk veel zachter en beter ademend.

Onze voorkeur gaat daarom steeds vaker uit naar kleding van het merk Stanley/Stella. Stanley/Stella werkt uitsluitend met biologisch katoen en zij zijn zeer betrokken bij het milieu. De volledige productieketen van Stanley/Stella voldoet aan de strengste milieu certificeringen.

Wilt u meer informatie over Stanley/Stella en de collectie bekijken? Bekijk dan de brochure!