Outfit company wear introduceert onder de merknaam Circuwear by Outfit duurzame bedrijfskleding en zet daarmee een eerste stap naar een recycle economie.

Het kabinet heeft aangegeven dat er in 2050 een nationaal grondstoffenakkoord moet zijn voor een recycle economie. Dat is van toepassing voor vele branches en niet in de laatste plaats voor de textiel industrie.

Deze industrie behoort tot de meest vervuilende wereldwijd en heeft nog een lange weg te gaan als het gaat om duurzaamheid. Wist u dat er alleen al in Nederland jaarlijks zo’n 200 miljoen kilo textiel in de verbrandingsovens verdwijnt en dat katoen teelt bijvoorbeeld heel veel land en water gebruikt? Ook het verven van textiel is erg belastend voor onze aardbol. Maar liefst 25% van de watervervuiling wordt veroorzaakt door het verven van textiel. Gemiddeld wordt er zo’n 100 liter water verbruikt voor 1 kilo textiel.

Outfit company wear introduceert onder de merknaam Circuwear by Outfit duurzame bedrijfskleding en zet daarmee een eerste stap naar een recycle economie. Outfit company wear neemt uw afgedragen bedrijfskleding retour, zorgt ervoor dat de kleding wordt gerecycled en wordt verwerkt tot grondstoffen voor andere producten. Afhankelijk van de stofkwaliteit is het zelfs mogelijk om kleding te recyclen tot nieuwe stoffen, waar vervolgens opnieuw kleding van wordt gemaakt. Op die manier maken we bedrijfskleding duurzaam voor alle bedrijven en organisaties die circulair willen ondernemen.