Outfit company wear en Circuwear duurzame bedrijfskleding hebben de handen ineen geslagen.

Outfit company wear gaat fusie aan met Circuwear bedrijfskleding uit Alblasserdam.
Outfit Company wear en Circuwear duurzame bedrijfskleding hebben de handen ineengeslagen. Circuwear staat voor duurzame bedrijfskleding voor organisaties die op een verantwoorde manier met hun kleding willen omgaan. Wist u dat er alleen al in Nederland jaarlijks zo’n 200 miljoen kilo textiel de verbrandingsovens ingaat? Vanaf nu lévert Outfit de kleding niet alleen maar nemen wij de gedragen kleding ook weer retour en zorgen wij ervoor dat de kleding wordt hergebruikt.
Outfit maakt bedrijfskleding die echt past. En dat bedoelen we zowel letterlijk als figuurlijk.

Bedrijfskleding moet passen bij de identiteit van uw bedrijf, bedrijfskleding moet geschikt zijn voor de toepassing en bedrijfskleding moet natuurlijk gewoon lekker zitten. Centraal daarin staat ons Full-service concept. Nu maakt Outfit ook de laatste stap naar volledige ontzorging, door afgedragen bedrijfskleding van klanten terug te nemen en aan deze kleding een nieuwe bestemming te geven.

Circulair denken past in deze tijd
De textielindustrie is een van meest vervuilende industrieën wereldwijd. Deze industrie neemt maar liefst ca. 25% van de watervervuiling wereldwijd voor haar rekening. Dat wordt met name veroorzaakt door het verven van textiel. Gemiddeld wordt er 100 liter water verbruikt voor 1 kilo textiel. Het is daarom van groot belang dat we circulair gaan denken want we kunnen het ons als maatschappij niet langer permitteren om dat niet te doen.
Voor de recycling heeft Outfit afspraken gemaakt met diverse partners in de keten om de bedrijfskleding een nieuwe bestemming te geven. Kleding kan worden verwerkt tot grondstof voor andere producten en afhankelijk van de stofkwaliteit is het is nu zelfs mogelijk om kleding te recyclen tot nieuwe stoffen waar vervolgens weer opnieuw kleding van kan worden gemaakt. Deze laatste toepassing is echt 100% circulair en het ultieme doel voor de toekomst.