Circulaire bedrijfskleding

Bij Outfit Company Wear realiseren we circulaire bedrijfskleding. Dit doen wij voor alle bedrijven die circulair willen ondernemen en dit ook willen uitstralen. Door te kiezen voor circulaire bedrijfskleding draagt u bij aan een duurzamere toekomst. Wilt u deze stap maken? Dan ondersteunen wij u hier graag bij. Samen realiseren we een unieke kledinglijn voor uw bedrijf. Centraal hierbij staat ons Full-service concept. Hierdoor hoeft u zich nergens zorgen over te maken,

Wilt u meer informatie over circulaire bedrijfskleding? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

Outfit company wear
Weide 28, 4206 CJ  Gorinchem
T: 0183-634 377
E: info@outfit.nl
Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 09:00 – 17:00
Vrijdag: 09:00 – 15:00

Wat betekent circulair?

Circulair betekent letterlijk ‘in een kring rondgaand’. Een circulaire economie is een wereld waarin geen afval bestaat. Hierbij worden grondstoffen telkens opnieuw ingezet om nieuwe producten van te realiseren. Dus wanneer we praten over circulaire bedrijfskleding, bedoelen we bedrijfskleding die ontworpen is om zo lang mogelijk mee te gaan en na de gebruiksfase geen afval achterlaat. Om dit te realiseren wordt kleding gemaakt van kwalitatief hoogwaardige grondstoffen. Zo kan de kleding, wanneer deze is afgedragen, worden gerecycled tot nieuwe stoffen. Hiermee kan opnieuw kleding worden gemaakt.

Waar staan we nu met circulaire bedrijfskleding?

Verschillende Nederlandse ondernemingen en onderzoekscentra zijn bezig met hoogwaardige textielrecycling. Dit is een moeilijk proces, omdat aangeleverde kleding lang niet altijd aan de juiste eisen voor recycling voldoet. Tevens is het mechanische recycling proces duur en arbeidsintensief. Hierdoor is het niet voor iedereen aantrekkelijk. Het is duidelijk er nog grote stappen nodig zijn voor een circulaire kleding- en textielindustrie in Nederland. Maar: het begin is er!

Toekomst van circulaire kleding

Aangezien veel aangeleverde kleding niet aan de juiste eisen voor recycling voldoet, is het belangrijk dat we hier in de toekomst al in de ontwerpfase rekening mee houden. Op deze manier kunnen we grote stappen maken. Er zijn al nieuwe ontwikkelingen om kwalitatief hoogwaardige garens te maken van gerecyclede kleding. Echter, op dit moment zijn de producties vaak nog kleinschalig. Er zal dus nog wat tijd overheen gaan voordat een groot deel van de gefabriceerde kleding circulair is. Maar de eerste stappen zijn gezet en de genoemde ontwikkelingen lijken veelbelovend.

Bedrijfskleding
Pand Outfit Company Wear
Duurzame bedrijfskleding

Circulaire bedrijfskleding bij Outfit Company Wear

Bij Outfit Company Wear hebben we een start gemaakt met circulaire bedrijfskleding. Wij nemen afgedragen bedrijfskleding retour. Vervolgens zorgen we voor de recycling van de kleding en verwerken we het tot grondstoffen voor andere producen. Afhankelijk van de kwaliteit van de stof kunnen we kleding recyclen tot nieuwe stoffen, waar opnieuw kleding van wordt gemaakt. Zo maken we bedrijfskleding duurzaam voor alle organisaties die circulair willen ondernemen.

Circuwear by Outfit

Circuwear by Outfit is hét label voor duurzame bedrijfskleding in Nederland. Voor de recycling van kleding hebben wij afspraken met verschillende partners in de keten om kleding een nieuwe bestemming te geven. Kiest u voor nieuwe bedrijfskleding bij Outfit? Dan kunnen wij een kledingcontainer meegeven voor de afgedragen bedrijfskleding. Vervolgens halen wij de kleding periodiek op, recyclen we het en hergebruiken we het. Het Circuwear label op uw bedrijfskleding zorgt ervoor dat al uw relaties en medewerkers direct zien dat u duurzaam ondernemen serieus neemt.

Duurzame bedrijfskleding

Overstappen naar circulaire bedrijfskleding?

Wij geven graag meer informatie over circulaire bedrijfskleding en hoe uw bedrijf een nieuwe stap kan zetten met maatschappelijk verantwoord ondernemen. En waarom ook niet? Elke kilo telt en de extra kosten zijn minimaal. Dus wacht niet langer en stap over op circulaire bedrijfskleding!

Vul ons contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden voor uw bedrijf te bespreken.

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Outfit nieuws

Bescherm jezelf tegen de zon!

Wist je dat buitenwerkers per jaar blootgesteld worden aan een ongeveer drie keer hogere UV-straling dan mensen die binnen werken? Deze onzichtbare straling van de zon leidt niet alleen tot verbranding en huidveroudering, maar [...]

Circulaire bedrijfskleding

‘Circuwear by Outfit’ staat voor het recyclen van bedrijfskleding en het inzetten van duurzame stoffen. Outfit Company Wear neemt uw afgedragen bedrijfskleding retour en zorgt ervoor dat de kleding wordt gerecycled. […]

Oude kleding is nieuwe stof …tot nadenken